« »
 
[]« Judæa » (par les Bénédictins de St. Maur, 1733–1736), dans du Cange, et al., Glossarium mediae et infimae latinitatis, éd. augm., Niort : L. Favre, 1883‑1887, t. 4, col. 433b. http://ducange.enc.sorbonne.fr/IUDAEA
les Bénédictins de St. Maur, 1733–1736.
Judææ Carnes. Statuta Massil. lib. 2. cap. 33 :
Constituimus ut nullus macellarius vendat in Massilia scienter carnes hircinas vel caprinas, aut carnes Judæas, vel carnes de moria, nec carnes leprosas, etc.
Carnes porcinas aut suffocatas intelligo, quæ Judeæ dictæ fuerint quasi ironice, quod iis vesci Judæis non liceret.
P. Carpentier, 1766.
Id est, Carnes animalium a Judæis interfectorum, ut manifestum fit ex Stat. Arelat. MSS. art. 42 :
Et idem statuimus in eo qui vendidit Christianis carnes interfectas vel macellatas a Judæis.