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[]« Agresta » (par C. du Cange, 1678), dans du Cange, et al., Glossarium mediae et infimae latinitatis, éd. augm., Niort : L. Favre, 1883‑1887, t. 1, col. 147c. http://ducange.enc.sorbonne.fr/AGRESTA
AGRESTA, Omphacium, Verjus, uti vertit vetus Gallicus Interpres Petri de Crescentiis lib. 4. cap. 24. ex Italico Agresto, quasi Aigret, acidulus. Albertus Argentin. in Chronico pag. 155 :
Eodem anno... medio Junii, vineis dudum efflorescentibus, grana communiter sufficiebant ad Agrestam : ita quod non est memoria blada et vina adeo floruerunt tempestive.
Charta pro Communia de Balneolo ann. 1300 :
Aliqua persona non sit ausa accipere frots vitium vel Agrestam, nec amarinas, nec malhols colligere in possessionibus alienis.
Acta Capit. Gener. Ord. Prædicat. ann. 1242. apud Marten. tom. 4. Anecd. col. 1683 :
Item, volumus et mandamus, ut vinaria artificiosa a domibus nostris removeantur, et vineæ pariter ad comestionem et Agrestam faciendam extirpentur.
Vide Agrascum. Provincial. Agras, Eygras, Gallis olim, Aigrest, Hispan. Agraz. Lusit. Agraso. Vide Raynouardi Lexic. Roman. vol. I. pag. 34. n° 5.
les Bénédictins de St. Maur, 1733–1736.
Agrestam distinguunt medici Salernitani ab omphacio pag. 151. editionis anni 1622 :
Carni namque vervecinæ, similiter et vitulinæ atque hedinæ apponi solet in æstate quidem ex aceto et omphacio cum paucis speciebus cum petroselino, zingibere albo, omphacio et pane tosto in [] aceto vel Agresta macerato, sine allii admixtione.