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[]« 2 botellus » (par C. du Cange, 1678), dans du Cange, et al., Glossarium mediae et infimae latinitatis, éd. augm., Niort : L. Favre, 1883‑1887, t. 1, col. 715c. http://ducange.enc.sorbonne.fr/BOTELLUS2
2. BOTELLUS, Lucanica, Botulus Festo, Gallis Boudin. Gloss. Lat. Græc. Botulus, φύσϰος ; sed legendum φύσϰη, monet Salmasius. Suidas :
φύσϰη, τί παχὺ ἔντερον, εὶς ὄ ἐμϐάλλεται ἄλευρα ϰαὶ ϰρέα, ϰαὶ μάττουσιν, ἐξ οὑ γίνεται ὁ ἀλλάς.
Apitius lib. de Re culinaria cap. 5 :
Vulvulæ, Botelli, et bulbuli hysiciata sic fiunt.
Infra :
Botellum sic facies ex ovi vitellis coctis, nucleis pineis concisis, etc.
Guarinus Ord. Fratr. Prædicat. in Vita B. Margaretæ Hungaricæ num. 20 :
Pro quadam infirma desiderante Boudellos, seu intestina porci, etc.
Perperam editum bondellos.