« »
 
[]« Bultellus » (par C. du Cange, 1678), dans du Cange, et al., Glossarium mediae et infimae latinitatis, éd. augm., Niort : L. Favre, 1883‑1887, t. 1, col. 778b. http://ducange.enc.sorbonne.fr/BULTELLUS
BULTELLUS, Cribrum, quo excernitur farina, Gallis Bluteau, Gallo-Belgis, Bultel. Fleta lib. 2. cap. 9. § 1 :
Panis de coket de eodem blado et eodem Bultello, ponderabit, etc.
Cap. 10. perperam Buccellus editum, pro Bultellus. Statuta Hospitalis S. Juliani, in Addit. ad Matth. Paris pag. 163 :
In die Martis in carnisprivio farinam Bultellatam ponderis unius albi panis eorum.
De vocis origine, vide conjecturas Octavii Ferrarii in Orig. linguæ Italicæ in Biotto, Menagii in voce Beluter. et Frisch. Lexic. Germ. voce Beutel. Adel.
P. Carpentier, 1766.
Quod pars cribri lignea non multum a scutella, in qua pulvis scripturæ siccandæ reponitur, differat, Belutiaus ejusmodi scutella dicta videtur, in Ch. ann. 1323. ex Reg. sign. Noster Cam. Comput. Paris. fol. 169. r° :
Jehan Remy receveur de Champaigne vouloit prendre sur le roy par son compte de la receverie de Champaigne, ..... pour parchemins, papiers, rigle, ..... chandeliers, aguilletes, Belutiaus, etc.
Vide supra Buletelus.