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[]« Cocina » (par C. du Cange, 1678), dans du Cange, et al., Glossarium mediae et infimae latinitatis, éd. augm., Niort : L. Favre, 1883‑1887, t. 2, col. 384b. http://ducange.enc.sorbonne.fr/COCINA
COCINA, Culina Gloss. Græc. Lat. MS. : Μαγείριον, hæc Cocina, carnificina. Editum habet μαγειρεῖον, Cucina. Itali Cucina et Cocina etiam dicunt, pro Coquina, nostri Cuisine.
Cocinare, Coccinare, Cocinarius. Ugutio : Cocino, as, sæpius coquere, et Cocinarius, i. coquus et Cocinator. Pactus Legis Salicæ tit. 67. § 1 :
Inium (æneum) ubi strias Cocinant.
Perperam in edit. Pithœi concinunt. Chrodogangus Metensis Episcop. in Regula Canonicor. cap. 13 :
Laici Cocci ad Coccinandum tantum ingrediantur.
Sed an a Cocina, efficta sit vox Cozine, pro tumultu, contentione, rixa, vel prælio, ita ut primitus usurpata fuerit pro Coquorum vel Cocionum mutuis inter se rixis, nolim temere definire. Philippus Mouskes in Hist. Franc. MS. in Chilperico :
Ensi par cele dame sote
Commença Cozine et rihote.
In Ludovico Pio :
Asseurez fu de la tierre.
Kil n'i ot Cozine ne guerre.
In Ludovico VIII. idem Philippus Mouskes :
.... Puis ot anui
Entraus deux et Cozine grant.