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[]« Impensa » (par C. du Cange, 1678), dans du Cange, et al., Glossarium mediae et infimae latinitatis, éd. augm., Niort : L. Favre, 1883‑1887, t. 4, col. 303c. http://ducange.enc.sorbonne.fr/IMPENSA
IMPENSA, Farturæ, seu condimenti species, de qua Apitius lib. 8. de Re culinaria cap. 7. et 8. Gloss. Lat. Gr. : Impensa, ἀνάλωμα ἐλαιόγαρον. Gloss. Isid. : Conditura, Impensa. Ita etiam Papias. Hinc forte Impensam vocabant Architecti, quarumvis rerum ad opus albarium commixtionem, ut Anonymus de Re Architectonica cap. 18. 19. 23. Palladius de Architectura :
Nucleus Impensa meliore inducatur.
Alio loco :
Exacto pavimento ad regulam et libellam, supra Impensa testaceo mollior inducatur.