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[]« 1 lapas » (par C. du Cange, 1678), dans du Cange, et al., Glossarium mediae et infimae latinitatis, éd. augm., Niort : L. Favre, 1883‑1887, t. 5, col. 027c. http://ducange.enc.sorbonne.fr/LAPAS1
1. LAPAS, atis, secundum magistrum in historiis, est cibus ex oleribus confectus : ita dicit in libro Judith. Jo. de Janua. Idem infra : Lappates, scilicet lib. Judith c. 10. dicitur cibus ex oleribus confectus, unde quidam : Lappates cibus est et olus componit eumdem. Hugo vero dicit : Lappates, caricæ, ficus siccæ. Ex eodem fonte Gloss. Lat. Gall. Sangerm. : Lapates, Cibus ex oleribus confectus, Viande confitte de chos. Perperam ubique ; legendum enim Palathæ, ut habet vulgatus Interpres laudato cap. 5. a Græco παλάθη, Massa ficorum et pinguium caricarum, quas in morem laterum figurantes, ut diu illæsæ permaneant, calcant atque compingunt.