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[]« Mortea » (par C. du Cange, 1678), dans du Cange, et al., Glossarium mediae et infimae latinitatis, éd. augm., Niort : L. Favre, 1883‑1887, t. 5, col. 524b. http://ducange.enc.sorbonne.fr/MORTEA
MORTEA. Consuetudines Monast. Floriacensis :
Ipso die in refectorio ad prandium Morteas, generale piscium, mortariola, pitanciam de optimo vino debemus habere, et ad cœnam trutas.
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les Bénédictins de St. Maur, 1733–1736.
Placentulæ species fuisse videtur ex iisdem Consuetud. ubi de signis :
Pro signo Mortearum facias signum panis et lactis, quia ex utroque fit.
Proinde non idem quod Mortia Barberino in Gloss. ad Documenti d'amore, si tamen de crassiore lucanica bene est interpretatus Ubaldinus in suo Lexico.
P. Carpentier, 1766.
Pulmenti genus ex pane et lacte, veluti mortarium quod ex arena et calce fit, unde vocis etymon, simul mixtis confectum ; quod Mortreux appellatur in Charta ann. 1450. ex Reg. 185. Chartoph. reg. ch. 61 :
Après ont chacun une ribellete de lart routi sur le greil, chacun une esculée de Mortreux, fait de pain et de leit, et à boire, tant qu'ils veulent, cidre ou cervoise.