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[]« Onio » (par les Bénédictins de St. Maur, 1733–1736), dans du Cange, et al., Glossarium mediae et infimae latinitatis, éd. augm., Niort : L. Favre, 1883‑1887, t. 6, col. 045b. http://ducange.enc.sorbonne.fr/ONIO
ONIO, a Gallico Oignon, Cæpe. Chartularium Gemmeticense :
Monachi habebant tollonium omnium olerum, porrorum, alliorum ut Onionum, omniumque herbarum.
Perperam unionum in Neustria Pia pag. 320. Reg. feud. Aquit. in Cam. Comput. Paris. sign. JJ. rub. fol. 35. v° :
Debent... unam comestionem... de pane, vino, carnibus bovinis et porcinis, cum caulibus et cinapi, cum gallinis assatis, cum Onionibus seu cepe.
P. Carpentier, 1766.
Aliud sonat vox Gallica Oniot, Lintei nimirum, ut videtur, genus, in Lit. remiss. ann. 1460. ex Reg. 190. Chartoph. reg. ch. 97 :
Les supplians prindrent deux sextiers seigle, quatre linceolz et deux Oniotz.
An a Gallico Onni, quod pro Uni simplex, inornatus, dixerunt ; ut in Stat. ann. 1378. tom. 6. Ordinat. reg. Franc. pag. 365.