« »
 
[]« Saccatum » (par C. du Cange, 1678), dans du Cange, et al., Glossarium mediae et infimae latinitatis, éd. augm., Niort : L. Favre, 1883‑1887, t. 7, col. 251b. http://ducange.enc.sorbonne.fr/SACCATUM
SACCATUM. Isidorus lib. 20. cap. 3. sect. 11 :
Saccatum, liquor est aquæ fæci vini admixtus, sacco expressus.
Saccatum vinum, per saccum expressum, in Gloss. MSS. Sangerm. num. 501. Catholicon parvum :
Saccatum, bufet, c'est beuvraige de lie de vin et d'eau coulée parmy un sac.
Scribonius Largus cap. 122 :
Postea vini Falerni non Saccati cyathus adjicitur.
Agobardus Lugdun. de Privileg. et jure Sacerdotii cap. 11. de Sacerdotibus domesticis :
Ita ut plerique inveniantur, qui aut ad mensas ministrent, aut Saccata vina misceant, aut canes ducant, aut caballos, quibus fœminæ sedent.
Vide infra Vinum saquatum.