« »
 
[]« 1 tarta » (par C. du Cange, 1678), dans du Cange, et al., Glossarium mediae et infimae latinitatis, éd. augm., Niort : L. Favre, 1883‑1887, t. 8, col. 034c. http://ducange.enc.sorbonne.fr/TARTA1
1. TARTA, Placentæ species, Gallis Tarte. Charta Alienoræ Comitissæ S. Quintini ann. 1103. in M. Pastorali Eccl. Paris. lib. 13. ch. 1 :
Debent etiam mihi unam Tartam sine farina singulis annis.
Joh. Demussis Chronicon Placent. apud Murator. tom. 16. col. 581 :
Et aliqui loco Turtarum et zoncarum dant in principio prandii Turtas, quas appellant Tartas, factas de ovibus et caxeo et lacte et zucharo super dictas Tartas in bona quantitate.
Occurrit in Ordinatione Humberti II. tom. 2. Hist. Dalph. pag. 313. col. 1. et passim in Instrumentis MSS. Joannes Ruellius lib. 2. de Natura stirpium cap. 15. Tartum, quasi mutata priore litera Fartum dictum existimat. Vide in Pastillus 2.
P. Carpentier, 1766.
Unde Tartier qui eas divendit, in Stat. pro bono publico ex Lib. rub. fol. magn. domus publ. Abbavil. art. 9 :
Que nulz Tartiers voist en taverne pour son mestier vendre, se il n'y est appellés.