« »
 
[]« Tercolium » (par P. Carpentier, 1766), dans du Cange, et al., Glossarium mediae et infimae latinitatis, éd. augm., Niort : L. Favre, 1883‑1887, t. 8, col. 066c. http://ducange.enc.sorbonne.fr/TERCOLIUM
TERCOLIUM, Modus agri, idem quod [] supra Tercellum et Tercerium 2. nostris alias Tercuel. Charta ann. 1276. in Chartul. S. Dion. pag. 348. col. 1 :
A Johanne le madelinier sex denarios, tam pro censu quam pro decima unius Torcolii (leg. Tercolii) vineæ de valle Pannoel ; a relicta Johannis de Clotet sex denarios, tam pro censu quam pro decima unius Tercolii vineæ de valle Pennoel. Tercuel
Legitur in Charta Gallica ejusdem argumenti et anni ibid. pag. 349. col. 2.
P. Carpentier, 1766.
Tercoeul vero, Farina crassior a subtiliori secreta, furfur. Lit. remiss. ann. 1397. in Reg. 151. Chartoph. reg. ch. 306 :
Icellui Estienne, qui long-temps a servi nostre très chere et très-amée tante la duchesse de Bourgogne en faisant la boulengerie et paticerie pour sa bouche,... dist à Colin son varlet : Je say certainement que tu as vendu certaine quantité de Torcoeul, appellé bran, sans mon congié. Tercoeul,
in Comput. ann. 1638. ex Chartul. S. Vedasti Attrebat. :
Les boulens (sorte de pain) de pure farine, telle qu'elle vient du moulin, sans y mesler aucun Tercoeul ou rebulet.