« Tostea » (par P. , 1766), dans , et al., Glossarium mediae et infimae latinitatis, éd. augm., Niort : L. Favre, 1883‑1887, t. 8, col. 137c. http://ducange.enc.sorbonne.fr/TOSTEA
TOSTEA, Pulmenti species ex pisis tostis : nostris Tostée proprie dicitur de tosto
pane, vino, butyro, oleove imbuto, vulgo Rotie. Lit. remiss. ann. 1357. in Reg. 89.
Chartoph. reg. ch. 222 :
Dicta Jaquemina supervenit in quodam loco dictæ villæ Monsterolii supra mare, in quo quædam Tostea pisorum fiebat, quæ ibidem Tostée de pois Gallice nuncupatur, in qua cum ceteris compatriotis et vicinis de pisis Tostatis comedebat.Aliæ ann. 1426. in Reg. 173. ch. 432 :
Le suppliant ala querir du vin et de l'eaue en ung gobelet de voirre, et fist une Tostée à icellui enfant.Aliæ ann. 1458. in Reg. 188. ch. 41 :
Icelle chamberiere mist dessus la table du pain, du beurre et du lait en une escuelle, et lors le suppliant fist une Tostée de pain. Toustées à l'ypocras blanc,in Hist. Joan. pag. mihi 561. Toster, Luculenter calefacere se, in Lit. remiss. ann. 1379. ex Reg. 116. ch. 54 :
Un varlet..... vint en la cuisine dudit hostel, et là se despoilla pour soy Toster ou rostir, etc. Tostée lardée,Egregius in faciem ictus, vulgo Soufflet, in aliis ann. 1411. ex Reg. 165. ch. 283 :
Icellui Galchaut dist tout haut, j'ay ja donné une Tostée lardée ou buffe ; mais j'en donray encor ennuit des autres.