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[]« Arro » (par les Bénédictins de St. Maur, 1733–1736), dans du Cange, et al., Glossarium mediae et infimae latinitatis, éd. augm., Niort : L. Favre, 1883‑1887, t. 1, col. 406c. http://ducange.enc.sorbonne.fr/ARRO
ARRO, vel Arrao, Oryza, species leguminis satis noti, ab Hispano Arroz, Gall. Ris. Transactio inter Abbatem et Monachos Crassenses ann. 1351. ex libro viridi fol. 53 :
Tenetur dare dictus dominus Abbas illi Monacho qui est ortolanus dicti Monasterii duas libras panis frumenti... et etiam quolibet anno octo sextaria Arronis tressenqui et tres emynas fabarum, etc.
Ibidem :
Lavandario quolibet anno octo sextaria Arraonis tressenqui.
Quid sibi velit tressenquus mihi incompertum, nisi forte sit locus, unde oryza afferebatur.
P. Carpentier, 1766.
Arro, perperam de Oryza, Gall. Ris, supra explicatum ; est enim idem quod Mixtura, miscellum frumentum, ut supra in Arao diximus. Sed neque feliciori conjectura Tressenquus, de loco unde oryza afferebatur, intelligitur ; arronis qualitas significatur hac voce : atque adeo de frumento trimestri, vel ex trecensu proveniente accipi potest. Vide Trecensus et Tremesium.