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[]« Briemardum » (par P. Carpentier, 1766), dans du Cange, et al., Glossarium mediae et infimae latinitatis, éd. augm., Niort : L. Favre, 1883‑1887, t. 1, col. 749b. http://ducange.enc.sorbonne.fr/BRIEMARDUM
BRIEMARDUM, Briemart, apud Cotgrav. Potionis species et furfure, fermento et aqua confecta in pauperum usus. Locus est supra in Biera ; ubi tamen haud scio an ejusmodi potio intelligenda sit. Ut ut est, Bremas, Briemas et Brumat, cerevisiæ species videtur, in Lit. remiss. ann. 1420. ex Reg. 171. Chartoph. reg. ch. 99 :
Comme pluseurs compaignons feussent venuz en l'ostel de Martin Megnot brasseur de cervoise, et à icellui eussent requis avoir place pour eulz asseoir à boire du breuvage, que on dist Bremas, que icellui Martin vendoit.
Aliæ ann. 1402. in Reg. 157. ch. 114 :
Ilz avoient escrivé ensemble pour un lot de Briemas ou cervoise.
Rursum aliæ ann. 1447. in Reg. 176. ch. 527 :
Les supplians et les autres de leur compaignie... alerent boire du Brumat ou citollet en l'ostel d'un nommé Jehan Maillart, qui s'entremettoit de vendre ledit bruvage.
Unde Picardicum Bromardier potius accersendum opinor, quam a Bruma, ut suspicatur Cangius in hac voce. Aliud vero est Bremas, Armorum scilicet genus, in Lit. remiss. ann. 1463. ex Reg. 199. ch. 80 :
Le suppliant frapa dessus icellui Thevenot d'un baston appellé (en Flandres) Bremas.
An idem quod Bragamardus ? Vide supra in hac voce.