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[]« Conspersio » (par les Bénédictins de St. Maur, 1733–1736), dans du Cange, et al., Glossarium mediae et infimae latinitatis, éd. augm., Niort : L. Favre, 1883‑1887, t. 2, col. 521a. http://ducange.enc.sorbonne.fr/CONSPERSIO
CONSPERSIO, Panis aqua Conspersus, Panis Eucharisticus, qui per verba sacra factus est corpus Christi. Paschasius Radbertus Abb. Corbeiensis lib. 20. de corpore et sanguine Domini cap. 20 :
Hæc igitur Conspersio de multis granis fecit unum corpus, corpus inquam sinceritatis et veritatis : si tamen sumus azymi, id est, absque fermento malitiæ et nequitiæ,[] ut digne panem de aqua Conspersum accipere possimus.
P. Carpentier, 1766.
Ut sitis nova Conspersio, in Epist. 1. ad Cor. cap. 5. v. 7. Gloss. Gr. Lat. : Φύραμα, massa, Conspersio. Consparsio, in Lat. Gr. Cathol. :
Conspersio, farina per aquam conglutinata, sine fermento.