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[]« Crespellæ » (par les Bénédictins de St. Maur, 1733–1736), dans du Cange, et al., Glossarium mediae et infimae latinitatis, éd. augm., Niort : L. Favre, 1883‑1887, t. 2, col. 616c. http://ducange.enc.sorbonne.fr/CRESPELLAE
CRESPELLÆ, Ex herba, farina et oleo. Onomast. ad calcem tom. 7. SS. Maii. Vide Crispellæ.
P. Carpentier, 1766.
Lagana, Gall. Beignets vel Gauffres, quibusdam in provinciis Crepes, Ital. Crespelli. Vita B. Jacobi Venet. tom. 7. Maii pag. 469. col. 2 :
Matrona quædam... per nuntium requisivit, ut Crespellas ex herbis et farina commixtas, quas vulgo fritellas vocant, pro ejus prandio cum oleo præpararet.
Glossar. Gall. Lat. ex Cod. reg. 7684 : Bignet ou Crespe, Laganum Crepins, eodem sensu, in Glossar. Lat. Gall. ann. 1352. ex Cod. 4120 : Lapana, (l. lagana) Crepins. Unde Crepillon, Cibus ex crespellis appellari videtur, in Lit. remiss. ann. 1399. ex Reg. 154. Chartoph. reg. ch. 494 :
Comme l'exposant eust esté à unes noces avec plusieurs autres compaignons, lesquelz se feussent partis après ce qu'ilz orent esté au Crepillon tous ensemble, etc.
Vide Crispellæ.