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[]« Galatina » (par les Bénédictins de St. Maur, 1733–1736), dans du Cange, et al., Glossarium mediae et infimae latinitatis, éd. augm., Niort : L. Favre, 1883‑1887, t. 4, col. 012c. http://ducange.enc.sorbonne.fr/GALATINA
GALATINA. Willelm. Brito lib. 10. Philip. :
Millia salmonum murenarumque ministrat
Britigenis, quos inde procul commercia mittunt
Charta diu, dum servat eis Galatina vigorem.
Barthius Crassum jus intelligit, quod infusum pro conditura piscibus, carnibus eorum diutius saporem et vigorem servat. Germani tale quid Gallardam aut Gallartem dicere solent.
P. Carpentier, 1766.
Comput. Ms. ann. 1244 :
De duodecim lampredis portatis in Galatina apud Parisios de mandato domini comitis, cxv. sol. vj. den. Galatione
et Galentine, Jus concretum e piscibus vel carnibus elixis, vulgo Gelée, in Poem. de la Rose ubi de comessatore :
Et de maintes viandes taste,
En post, en rost, en sausse, en paste,
En friture, en Galatine,
Quand entrer peut en la cuisine.
Mirac. Mss. B. M. V. lib. 1 :
Bouce pourcoi cante matines,
Quant li cuers met en Galentines,
Grans bars, grans lux et grans lamproies.