« »
 
[]« Meligniosus » (par les Bénédictins de St. Maur, 1733–1736), dans du Cange, et al., Glossarium mediae et infimae latinitatis, éd. augm., Niort : L. Favre, 1883‑1887, t. 5, col. 330c. http://ducange.enc.sorbonne.fr/MELIGNIOSUS
MELIGNIOSUS, Vitiosus. Carnes meligniosæ, id est, morticinæ, corruptæ. Litteræ Philippi Pulcri Reg. Franc. in Regesto xiii. ann. 1308. Cameræ Comput. Paris. :
Item volumus et concedimus... quod si in alio loco dictæ carnes vendantur ad tallum... ut pote capræ, yrcos seu boxas, oves, carnes Meligniosas, et alias carnes quæ in bono macello vendi non debent.
Huc referre licet Chartam ann. 1291. tom. 1. Hist. Dalphin. pag. 29 :
Item qui carnes Morbosas, aut vitiosas, aut carnes suis, aut capræ in macello vendiderit, debet pro banno sexaginta solidos Viennenses.
Vide Mahamium.
P. Carpentier, 1766.
Hinc supra Millargeuse, mallem Milhageuse vel Milhagneuse, in Lit. ann. 1373. tom. 5. Ordinat. reg. Franc. pag. 681. art. 4 :
Touz bouchers vendans aux bans char Millargeuse, etc.