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[]« Siligo » (par C. du Cange, 1678), dans du Cange, et al., Glossarium mediae et infimae latinitatis, éd. augm., Niort : L. Favre, 1883‑1887, t. 7, col. 488b. http://ducange.enc.sorbonne.fr/SILIGO
SILIGO, Latinis scriptoribus est selecta farinæ medulla, ex siligine frumenti genere, de quo Plinius lib. 18. cap. 8. et alii. Isidorus lib. 17. cap. 2 :
Siligo, genus tritici a selecto dictum.
Adde lib. 20. cap. 2. At postremi ævi auctoribus usurpatur pro Secali, vulgo Segle. Statuta Vercell. lib. 4. fol. 72. v° :
Teneatur fornarius facere et habere levatum pulchrum et mundum, videlicet ad panem frumenti, levatum puri frumenti, et ad panem Siliginis, pure Siliginis.
Tidericus Langenius in Saxonia :
Extat et hic triticum, quod non reperitur iniquum,
Crescit non lente bona moxque Siligo repente.
Occurrit non semel. Vide Gorræum in σιλίγνις,[] et Joann. Bruyerinum Campegium lib. 6. de Re cibaria cap. 9.
P. Carpentier, 1766.
Glossar. medic. MS. Sim. Januens. ex Cod. reg. 6959 : Siligo, bladum notum, rusticis in pane, vice frumenti, esui. Hanc Plinius dicit oliram ab Homero vocari. Vide supra Siliginalis.