« Mofflet » (par les Bénédictins de St. Maur, 1733–1736), dans , et al., Glossarium mediae et infimae latinitatis, éd. augm., Niort : L. Favre, 1883‑1887, t. 5, col. 439c. http://ducange.enc.sorbonne.fr/MOFFLET
MOFFLET, Moffletus, Mofletus, Panis delicatioris species, qui diatim
distribui solet Canonicis præbendariis ; Tolosatibus Pain Moufflet, quasi Pain
molet dictus ; forte quod ejusmodi panes singulis diebus coquantur, atque recentes
et teneri distribuantur. Transactio inter Abbatem et Monachos Crassenses ann. 1351 :
De quoIbidem :(tritico)fiunt hodie duo panes, vulgariter nominati Mofflets, facti de bona et sufficienti farina frumenti.
Cuilibet de dictis pauperibus datur ad minus unus panis sive Moffletus et medius cancillus.Limborch. lib. Inquisit. Tolos. pag. 70 :
Misit dictis hereticis per dictam Guilielmam duas placentas, et duos panes Mofletos.Vide Panes præbendarii in Panis 2.
P. , 1766.
◊ Mouflet, in Mirac.
Mss. B. M. V. lib. 2. Pain d'orge vent pour pain Mouflet.