« »
 
[]« Mofflet » (par les Bénédictins de St. Maur, 1733–1736), dans du Cange, et al., Glossarium mediae et infimae latinitatis, éd. augm., Niort : L. Favre, 1883‑1887, t. 5, col. 439c. http://ducange.enc.sorbonne.fr/MOFFLET
MOFFLET, Moffletus, Mofletus, Panis delicatioris species, qui diatim distribui solet Canonicis præbendariis ; Tolosatibus Pain Moufflet, quasi Pain molet dictus ; forte quod ejusmodi panes singulis diebus coquantur, atque recentes et teneri distribuantur. Transactio inter Abbatem et Monachos Crassenses ann. 1351 :
De quo (tritico) fiunt hodie duo panes, vulgariter nominati Mofflets, facti de bona et sufficienti farina frumenti.
Ibidem :
Cuilibet de dictis pauperibus datur ad minus unus panis sive Moffletus [] et medius cancillus.
Limborch. lib. Inquisit. Tolos. pag. 70 :
Misit dictis hereticis per dictam Guilielmam duas placentas, et duos panes Mofletos.
Vide Panes præbendarii in Panis 2.
P. Carpentier, 1766.
Mouflet, in Mirac. Mss. B. M. V. lib. 2.
Pain d'orge vent pour pain Mouflet.