« »
 
[]« Salsamentum » (par les Bénédictins de St. Maur, 1733–1736), dans du Cange, et al., Glossarium mediae et infimae latinitatis, éd. augm., Niort : L. Favre, 1883‑1887, t. 7, col. 286b. http://ducange.enc.sorbonne.fr/SALSAMENTUM
SALSAMENTUM, Condimentum, Gall. Sauce ; Item quæ iis condiendis inserviunt. Ordinat. super ordine mensar. Dalph. tom. 2. Hist. Dalphin. pag. 311 :
De rotulo de carnibus porcinis recentibus in rosto cum Salsamento debito.
Infra :
Uno rotulo de mutoninis in aqua cum Salsamento calido de pipere aut aliis facto.
Ibidem pag. 312. col. 2 :
Dentur nobis quatuor et viginti ova frixa cum bono Salsamento.
Pluries ibi. Charta Odonis Abbat. S. Dionysii ann. 1231. ex Cod. MS. B. M. de Argentolio :
Quærat prior condimenta necessaria et Salsamenta, scilicet piper, allea et sinapin.
Vide Salsa 2.